UN EXEMPLU IMPRESIONANT

O buzoiancă de 18 ani, proaspăt absolventă a Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, este un exemplu impresionant pentru toți tinerii din România. Deși a fost admisă la toate facultățile de medicină din țară, Diana Necula vinde roșii în piață, la tarabă, alături de părinții ei.

Diana este fiica cea mică a unei familii de intelectuali din comuna Gherăseni. Mama ei este directorul școlii din localitate, iar sora ei este deja studentă la Medicină, în București. La bacalaureat, tânăra a avut una dintre cele mai mari medii din județul Buzău.

Pentru că a urcat pe podium la Olimpiada Națională de Biologie, Diana putea să urmeze orice facultate de medicină din țară, însă a ales Bucureștiul pentru că este mai aproape de casă și este alături de sora ei, de asemenea studentă la Facultatea de medicină din Capitală.

Familia Necula se ocupă de ani buni de cultivarea legumelor. Și pentru Diana grădinăritul a devenit o pasiune, mai întâi din joacă.

În sezon, salata, roșiile din solar, conopida din câmp, cultivate de familia Dianei, ajung pe taraba 227 din Piața Centrală din Buzău. Fata de 18 ani își petrece în spatele tarabei cu legume jumătate din zi, câte patru – cinci zile pe săptămână.

Diana nu este pricepută doar la grădinărit, ci are are multe calități: cântă, vorbește limbi străine și iubește cărțile.

Related posts